Facebook Instagram Youtube Google Play

.

U galeriji AC Ovnak Vitez održana Božićna izložba

U vremenu kada „vremena nema“, kada je čekanje „gubljenje vremena“ trenuci Božićne izložbe zaustavljaju vrijeme - poziv da barem na trenutak imamo vremena proširiti vidike gledanja na svijet i život.
Radosti nije nedostajalo na izložbi slika koja je u četvrtak, 14.12. održana u galeriji na katu "AC Ovnak" u Vitezu.Uz veliki broj zvanica i gostiju, izložbu je otvorio direktor poduzeća "Ovnak" i "cm", gdin Drago Kafadar, koji je izrazio zahvalnost prvenstveno svim umjetnicima-slikarima, čiji su trud i zalaganje vidljivi na svakom djelu.
 
Fra Marko Kepić, koji je dobrim dijelom i zaslužan za izložbu slika, u svom kratkom obraćanju prenio je zvanicama poruku duhovnosti i Božića te svoj osvrt na izložbu:
"Naša je česta konstatacija, kako je u ovom svijetu sve komercijalizirano. Ta naša tvrdnja je uglavnom točna ali ovaj događaj u ovom prostoru ipak je do kraja ne potvrđuje. U prostoru u kojem bismo baš očekivali neku blagdansku akciju - mi smo ovdje zbog nečeg drugog. Kao da nam sve ovo govori da je čovjek ipak tragalac za višim, za onim vječnim.
 
Prostor koji je ograđen bijelim zidom, u koji smo se zbili, kao da bismo htjeli zamišljati da nas on opet odvaja od svega ali ipak on nosi slike i sa druge strane i biva samo kulisa i tako mi ostajemo dio ovog svijeta i u tom svijetu tragaoci za vječnim. 
Na zidu, unutra i izvana, su dijela različitih umjetnika, sudionika kolonije u Vitezu, koja nam pomažu da naš pogled duha plovi dalje, traga i nikad se ne miri sa prosječnošću. 
 
 
Ova blagdanska izložba je obogaćena djelima umjetnika iz Čapljine – Ernesta Markote. Koji nas kroz svoja djela vodi čitati početak Lukina evanđelja – pisca Isusova djetinjstva. Za Ernesta možemo reći da je mladi umjetnik velike stvaralačke energije i prodorne intuicije koja mu omogućava gledanje i onoga što nije „pri vidu“, a što na različite načine određuje ljudsko djelovanje. To što nije „pri vidu“ učiniti vidljivim i dati mu oblik očite nazočnosti cilj je koji si je umjetnik postavio. Ove slike snažnog kolorita pomažu našem pogledu čitati ove događaje evanđelja na jedan živ, razigran i uzvišen način. Novina ovog događaja u Ernestovom izražaju je i mistično plavetnilo, koje je tako veličanstveno zaogrnulo događaje Utjelovljenja. 
 
Želja ove izložbe je da priskoči u pomoć našem duhu, koji plovi u svakodnevnici, stalno traga i traži odgovor na mnoga pitanja -da u ljepoti kolorita čita događaje – u kojima Bog ulazi u naš svijet i živi odgovor." istaknuo je fra Marko Kepić.
 
Svi koji žele posjetiti izložbu, mogu doći i pogledati istu svakim radnim danom od 8.00-16.00 h i subotom od 8.00-14.00 h do 6.siječnja 2018. godine.
 

cm Poklon bon
Poklon predstavlja znak pažnje, izaziva trenutak ispunjen radošću za...

U galeriji AC Ovnak Vitez održana Božićna izložba
U vremenu kada „vremena nema“, kada je čekanje „gubljenje...

cm Pharm
cm Pharm svojom ponudom podsjeća na blagodati prirode koja nas okružuje. Ku...

Otvorena 10. jubilarna Likovna kolonija "Vitez 2017."
 Svečanost otvorenja desete Likovne kolonije "Vitez 2017." upriličena ...

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Svi razgovori za posao obavljaju se u centrali cm-a u Vitezu po selekciji p...

Uposlenici cm-a nazočili jednodnevnom seminaru "Razvijajući ljude, razvijamo organizacije"
U suradnji sa Cogita-savjetodavnom kompanijom koja je specijalizirana za pr...

Prijavite se na naše email liste kako bi redovno dobijali obavijesti o akcijama i popustima.

Mapa poslovnica

Naša firma broji ukupno 71. poslovnicu,a koje su raspoređene u svim gradovima i centrima u BiH. Pogledajte Mapu poslovnica

Kontakt informacije

CM-Cosmetic Market d.o.o.

Poslovni centar PC-96
72250 Vitez, BiH

Telefon: +(387) 030 709 800

Fax: +(387) 030 709 803

Email: marketing@cmbih.com