Facebook Instagram Youtube Google Play

.

O nama

U vremenu kada je Bosna i Hercegovina doživljavala pravi procvat gospodarstva i kada je njeno tržište trebalo osvježiti sa novom ponudom proizvoda, usluga i robnih marki, dogodio se upravo cm-cosmetic market d.o.o. Sjedište firme, osnovane 30.10.2003. godine, smješteno je u, kako ga mnogi nazivaju, malom gospodarskom čudu, Poslovnom centru 96 u Vitezu, koji je zbog svoje izuzetno dobre lokacije tj. magistralnog puta Zenica-Travnik, posjećen ne samo od strane kupaca i klijenata iz lokalne sredine već i iz regije.

P3030788 Copy

Ideja cm-ovih vlasnika i osnivača bila je, u maloprodaji ponuditi svojim kupcima i klijentima nemali broj proizvoda i to iz segmenta: ljepote, zdravlja, baby kozmetike, parfema, njege tijela, kose, lica, nogu i ruku, te kućne higijene.

No ono što je obilježilo tendenciju rasta i napredovanja cm-a, jeste zasigurno briga o ljepoti žena prvenstveno, ali i muškaraca, koji posljednjih godina sve više kupuju proizvode koji će im pomoći da izgledaju ljepše i svježije.

Upravo je prodaja beauty proizvoda, cm-u pomogla da ponosno nosi epitet vodećeg maloprodajnog drogerijskog lanca na bh tržištu. Posljednjih godina, bez obzira na svjetsku ekonomsku krizu i nestabilna tržišta, cm bilježi porast u svom poslovanju.

Već dugi niz godina, cm je vlasnik prepoznatljivog slogana "Odabrano za Vas" koji upravo govori o želji i izboru samih kupaca kojima je kod kupovine puno toga važno ali na prva dva mjesta stavljaju cijenu i kvalitetu. Primarna ciljna skupina su žene, i to u dobi od 25 do 35 godina života, koje imaju naviku uljepšavanja i svakodnevne njege.

IMG 9425

Menadžment i vodstvo cm-a vrlo dobro znaju da danas nije dovoljno samo prodati neki proizvod, već osvojiti kupca i povezati se s njim, kako bi poraslo međusobno razumjevanje ali i neka vrsta poštovanja.

Uz redovite aktivnosti i mnoštvo poslova koji se vežu za komunikaciju sa kupcima, poslovnim partnerima i klijentima, cm redovito radi i plan budućih aktivnosti. Isti se veže za jačanje liderske pozicije al i širenje maloprodajne mreže u Bi H koje zahtijeva značajno investiranje u izgradnju novih objekata ali i osvježenje već postojećih, kako bi se svaki kupac u cm-u osjećao ugodno i lijepo jer za većinu kupovina predstavlja užitak, odmor i relaksaciju.

Panorama11

Povezivanje sa kupcima, ostvareno je kod osmišljavanja ali i realizaciju programa lojalnosti "cm club card" gdje kupci sakupljajući bodove , ostvaruju niz pogodnosti na kraju svake kalendarske godine. Cm je prepoznatljiv na tržištu i po projektu "cm frizer exclusive", u kojem su ponuđeni visoko profesionalni proizvodi za sve frizere profesionalce. Članovi ovoga kluba mogu postati samo registrirani frizerski saloni u BiH.

Cm nastoji redovitim akcijskim sniženjima udovoljiti svim željama i očekivanjima kupaca koji su o istima informirani i obaviješteni kroz projekte: "cm novosti", "Svijet parfema" ,"Dani super cijena" i "cm Magazin".

Panorama3

Pojavom novih medija, prvenstveno interneta, ukazao se prostor za dodatne reklamne aktivnosti koje su danas dostupne svima u svako vrijeme i na svakom mjestu. Tako svi oni koji žele vidjeti i doznati nešto više o radu cm-a te biti interaktivni, uz web stranicu, mogu posjetiti i fun page cm-a koji iz dana u dan dobiva sve veći broj fanova.

Za tržišni uspjeh cm-a zaslužno je vrijedno vodstvo, menadžeri i uposlenici ali najviše kupci, bez kojih cm ne bi bio na sadašnjoj poziciji. To je dodatna motivacija, da unatoč svim poteškoćama današnjeg vremena i težine života u zemlji kao što je Bosna i Hercegovina, cm ide naprijed, još bolji, još uspješniji i još kvalitetniji.

 

Prijavite se na naše email liste kako bi redovno dobijali obavijesti o akcijama i popustima.

Mapa poslovnica

Naša firma broji ukupno 71. poslovnicu,a koje su raspoređene u svim gradovima i centrima u BiH. Pogledajte Mapu poslovnica

Kontakt informacije

CM-Cosmetic Market d.o.o.

Poslovni centar PC-96
72250 Vitez, BiH

Telefon: +(387) 030 709 800

Fax: +(387) 030 709 803

Email: marketing@cmbih.com