Super User logo

U Galeriji "Ovnak" u Vitezu otvorena korizmena izložba "Golgota"

U korizmenom vremenu, kada se katolici pripremaju proslaviti najveći blagdan Uskrs, galerija "Ovnak" ponovno postaje mjesto okupljanja ljubitelja slikarske umjetnosti.

Na izložbi slika "Golgota" čije je otvorenje upriličeno u ponedjeljak, 19.ožujka predstavljena su većinom djela umjetnice Blaženke Salavarde iz Zagreba koja je odabrala najsloženiju tehniku, mozaik koju odlikuje snažan crtež, čvrsta kompozicija i raskošna glazba odnosno cijeli orkestar živopisnih boja.

Također je izloženo i nekoliko kiparskih rješenja Zdenka Jurišića kao i slike nastale na kolonijama, koje se više od jednog desetljeća održavaju u Vitezu.

Fra Marko Kepić u svom govoru na otvaranju izložbe, podsjetio je na važnost i potrebu ovakvih dogaðaja u današnjem vremenu, i citirao stihove slavnog pjesnika Silvija Strahimira Kranjčevića, prema čijim stihovima je naslovljena i konicipirana cijela izložba: "Zapadoše ideali, kud se naša noga vere, pokaži nam pravo sunce, miserere, miserere.."

Otvorenju izložbe, prethodio je koncert Ivane Lazar solistice opere iz Zagreba i profesora Pavla Mašića, orguljaša u crkvi sv.Marka u Zagrebu.
Izložba je za javnost otvorena svaki dan osim nedjelje u vremenu od 9.00 do 17.00 sati i to do 10.travnja ove godine.

Pokrovitelji izložbe su poduzeæa Ovnak i cm iz Viteza.