Super User logo

Obnovite kosu nakon ljeta

Sunčeve zrake, morska sol i klor oštećuju i isušuju kosu, pa joj je nakon vrućih ljetnih mjeseci potrebna dubinska njega. Regenerator će pomoći u oporavku kose, a najbolje ga je nanijeti nakon svakog pranja, od sredine glave pa sve do vrhova. Nikad ga ne nanosite na tjeme jer je bogato prirodnim uljima zbog čega dodatna vlaga može izazvati svrbež i iritaciju.

 

Osim regenetarora u njezi kose neophodna je i maska koja je dubinski hrani, jača vlasi i hidratizira, a najbolje ju je koristiti jednom na tjedan. Što je dulje ostavite da djeluje, to će dublje prodrijeti u vlasi i obnoviti ih iznutra. Odličan dodatak maskama su med i maslinovo ulje koje pomažu u bržoj obnovi.

Lakše raščešljavanje

Grubo raščešljavanje može ozbiljno oštetiti ionako već slabu kosu, pa se preporučuje sprej za raščešljavanje koji se ne ispire. On će razdvojiti pramenove, a pucanje će spriječiti češalj sa širokim zupcima. Takva vrsta češlja najbolji je izbor i za suhu kosu, a treba se voditi motom što manje zubaca, to bolje, savjetuju frizeri.

Preljev bez amonijaka će osvježiti boju

Ispranu boju kose preporučuje se obnoviti preljevom ili bojom koja ne sadrži amonijak jer će je u suprotnom još više oštetiti. Najbolji izbor su bogate nijanse koje će dodatno naglasiti preplanuli ten.

Ošišajte ispucane vrhove

Iako žene najčešće bježe od toga, nakon ljeta preporučuje se ošišati ispucale vrhove. Ako ih se ne tretira, nastavit će pucati i dodatno oštetiti vlasi, a kosa će biti tanka i rasti neravnomjerno. Dovoljno je odrezati jedan do dva centimetra i pružiti kosi zdrav početak.